ZAŠTO VIDIĆ SMILJANU SMETA HVIDRA-a ČAPLJINA

ZAŠTO VIDIĆ SMILJANU SMETA HVIDRA-a ČAPLJINA

 

emil-hvidra-grb

Održan je sastanak predsjedništva 28.01.2017 u 17,30 na temu prestanka uplata pomoći HVIDR-i od Općine Čapljina.

Naime, od 1.8.2016, znači već 6 mjeseci, Općina Čapljina ne uplaćiva pomoć HVIDRi Čapljina zbog ne izbora novog vodstva udruge kako je navedeno u zaključku iz općine. Iako je izabrano to novo vodstvo uplata neće biti kako su nas usmeno obavijestili, pa će se sad o tome pismeno obavijestiti općina, miistarstvo, županijska i središnja HVIDR-a. Također odlučeno je u što skorije vrijeme organizirati javnu tribinu u Čapljini o položaju stradalnika domovinskog rata u županiji.

U prilogu objavljujemo SRAMOTNU i SAMOVOLJNU ODLUKU!!!!

Fotografija HVIDR-a Čapljina.

Kao što je javnosti poznato ovih dana zasjedao je Hrvatski narodni sabor u Mostarar , na kojemu su se čule kritike kao i planovi po pitanju pomoći udrugama i stradalnicima domovinskog rata. Prozivani su mnogi a najviše oni koji 20 i više godina nisu pa može se reći skoro ništa uradili za veći dio braniteljske populacije.

Između prozvanih na prvom mjestu može se reći  nalazi se načelnik Čapljine Vidić Smiljan.

U proilogu koji smo dobili vidljivo je da HVIDR-i Čapljina obustavlja se mjesečna naknada u visini od 500,oo KM. Zašto je načelnik Vidić samovoljno ukinuo tu naknadu do danas se pitaju u HVIDR-i, i nisu dobili odgovor.

Na zadnjoj sjednici OV Čapljina koja je održana 14.12.2016. godine vijećnik Čapljinske neovisne stranke gosp. Pero Previšić je postavio pitanje načelniku zašto je ukinuo uplatu i tražio da se očituje pismeno. Rok za to po statutu OV Čapljine je bio 30 dana. Kontaktirali smo spomenutog vijećnika koji nam je prenio da odgovora nije dobio i da se obratio mjerodavnim institucijama po pitanju ignoriranja Vidića na upite vijećnika jer je dužan odgovoriti,tako zakon nalaže i statut OV Čapljina.

ZAŠTO VIDIĆU SMETA HVIDR-a? 

Pitaju se mnogi članovi HVIDR-e Čapljina  zašto načelniku smeta  njihova udruga?

Neki od članova  svoj komentar iznose da je novi(stari) predsjednik HVIDR-e gosp. Emil Buntić razlog zašto je ukinuta uplata. Namjera tome je da se na taj način članstvu da do znanja da predsjednik udruge ne može biti neko  tko ne sluša  ( jer ako nema novaca nastat će pobuna), osoba koja po svoje mišljenje ne ide u općinu  točnije kod načelnika i ne polaže vijence gdje i kad on kaže. Kada  mu to nije uspjelo pripremao je teren za nove izbore koji su se održali 04.01.2017.

Izborno izvještajni sabor HVIDR-e Čapljina protekao je u demokratskom ozračju jer je preko 100 članova bilo nazočno i moglo tajno glasovati. Doznali smo da je načelnik preko povjerenika u mjesnim zajednicama , temeljnih ogranaka HDZ-a BiH, kao i preko kordinatora za branitelje  Mire Jovanovića (Luče) lobirao mjesec dana za one koje je on smatrao da trebaju biti u predsjedništvu kao i  da Davor Boban treba biti predsjednik HVIDR-e. Izbori su pokazali drugačije i to je bio veliki šamar načelniku i njegovim poslušnicima…doživio je veliki poraz jer su članovi između sebe birali one koji se bore za njihova prava i status.Nisu podlegli ucjenama i novcu koji je dijelio načelnik.

Članovi udruge su stali iza čovjeka koji je dobio 70% podrške nazočnih, čovjeka koji je stradao na prvoj crti obrane dana 08.11.1992.godine u akciji BURA kada je poginuo njegov zapovjednik pok. Božan Šimović, stali su iza svog suborca koji je u toj akciji izgubio dio svog tijela ….stali su iza Emila Buntića.

O ovom problemu je upoznat ministar branitelja HNŽ-a gosp. Oliver Soldo, premijer vlade HNŽ-a, predsjednik HVIDR-e HB, kao i međunarodni izvjestitelji EUFOR-a koji su boravili u sjedištu udruge u Čapljini.

Uredništvo našeg portala je dobilo dokumentaciju o uplatama jednoj drugoj organizaciju (JOB-u Čapljina) Jedinstvenoj organizaciji boraca Čapljina gdje se radi o desetinama tisića KM, gdje načelnik Vidić od 2009.godine vrši uplate između ostaloga za pomoć svjedocima (bošnjacima) po pitanju predmeta koji se vode protiv hrvata.

OVDJE SE RADI O VELEIZDAJI HRVATSKOG NARODA I HRVATSKIH INTERESA!!!!

o tome ćemo u slijedećem prilogu……

Zašto načelnik Vidić ne poštiva volju članova udruge, i zašto do danas nije uplatio zaostatke kao i redovne uplate pitamo ga i mi uredništvo portala capljina.info.

 

autor: Domagoj Jukić                                                                        capljina.info

 

 

 

 

Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.

BirthdayWishess Harvey Specter Super Mario Games Online