PRIOPĆENJE ZA JAVNOST ČAPLJINSKE NEOVISNE STRANKE-ČAPLJINA U SRCU

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST ČAPLJINSKE NEOVISNE STRANKE-ČAPLJINA U SRCU

   ČAPLJINSKA NEOVISNA STRANKA-  Čapljina u srcu

 

 

P R I O P Ć E NJ E  ZA  J A V N O S T

Povodom novonastale situacije u općini Čapljina

 

Tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak, 06.03.2017., oko 02,00 sati, dogodio se još jedan teroristički napad u našoj općini. Ovaj puta, žrtva je bio gosp. Pero Previšić, između ostalog, i općinski vijećnik u OV Čapljina, i član HNS-a. Kako smo već i navodili,  ništa novo i na žalost -ništa neočekivano. Na sve ovo smo već ranije upozoravali, tražeći da „Sigurnosno stanje u općini Čapljina“ bude točka dnevnog reda za prethodnu sjednicu OV Čapljina, održanu 14.12.2016. godine. Naravno, treba li napominjati, da nam taj prijedlog nije usvojen, bez obzira što i statut općine Čapljina u čl. 24., pod točkom 27.nalaže da se to mora uraditi najmanje jednom godišnje !!! Više je nego očito da ispravan rad pojedinaca, borba za opće dobro svih mještana Čapljine , nesebičan doprinos časnim udrugama proisteklim iz domovinskog rata u borbi za njihova uskraćena prava,  smetaju nekima. Uzrok ovoga terorističkog napada na gos. Previšića, bez ikakve sumnje, treba tražiti u njegovom dosadašnjem društveno-političkom radu, a sve kulminiralo izborom u OV Čapljina. Dodatni okidač definitivno je bila 3. Sjednica OV Čapljina, koja je po prvi puta, u cijelosti, neovisno snimana i kao takva prezentirana javnosti:

Za nas sumnje apsolutno nema, kao niti za ogroman broj građana ove općine, koji su je imali priliku pregledati. S pravom se pitamo : Što je sljedeće? Tko je sada na redu?  Ovo nije samo napad na gosp. Previšića, niti na Čapljinsku neovisnu stranku. Ovo je teroristički udar na demokraciju u našoj općini, slobodu govora i izražavanja.

U ime ČNS-e, iskrena zahvala svima onima koji nam ovih dana daju svesrdnu potporu i podršku, svjesni činjenice, da smo danas mi meta, a sutra možda i oni sami. Prije svega,ogromnom broju mještana naše općine Čapljina, udrugama proisteklim iz domovinskog rata – podružnicama Čapljina, udrugama djece s posebnim potrebama, predsjednicima stranaka članica HNS-a, Iliji Cvitanoviću, Slavenu Ragužu, Peri Barbariću – Pepiju, nadalje, županijskom odboru DF-a, općinskom odboru SDP-a, kolegama vijećnicima u OV Čapljina, napose onima koji su imali hrabrosti bar telefonski nazvati, OSCE-u, OHR-u, …. .

 

Dozvolite da se kratko osvrnemo i na jučerašnju konferenciju za tisak načelnika općine Čapljina gosp. Smiljana Vidića. Zabrinjavajuće po sve nas je to da načelnik u svim terorističkim napadima koji se događaju u našoj općini, prepoznaje isti „rukopis“, istog čovjeka ili grupe. Slušajući tu izjavu, moramo biti iskreni, da nam je otvorio oči, i da smo uistinu suglasni s njegovim navodima. Možda bi dobro bilo da ove podatke i mišljenja podijeli s nadležnim organima MUP-a, koji kako vidimo nema nikakvih tragova po pitanju ovog terorizma.Ono što nas zabrinjava jest činjenica da u svim ovim terorističkim napadima naš načelnik vidi samo „manju materijalnu štetu“ !?!? Možda su za njega ovo samo manje štete, ali za ove ljude, koji žive od svoga rada, ovo su ogromni i materijalni gubitci. Da ne spominjemo psihološko stanje obitelji Karamatić, Doko, Previšić, njihovih susjeda, kao i mještana općine Čapljina.

Želimo vjerovati, da će institucije uraditi svoj posao, ali obzirom na dosadašnje iskustvo, realnije je ipak zapitati se : Tko je sljedeći???

 

 

Čapljina, 08.03.2017. godine.

 

ČAPLJINSKA NEOVISNA STRANKA – ČAPLJINA U SRCU

Mirko Vasilj

 

capljina.info

Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.

BirthdayWishess Harvey Specter Super Mario Games Online