OSUDA HRVATSKE REPUBLIKANSKE STRANKE ZA DOGAĐAJ U ČAPLJINI

OSUDA HRVATSKE REPUBLIKANSKE STRANKE ZA DOGAĐAJ U ČAPLJINI

 

Poštovani,

ovim putem ispred HRS-a izražavam maksimalnu podršku Čapljinskoj neovisnoj stranci, u nadi da će nadležne institucije odraditi svoj posao kako bi se pronašli počinitelji i rasvijetlila pozadina cijeloga slučaja bacanja eksplozivne naprave na imovinu g. Pere Previšića.

Ne mogu se ne osvrnuti na spomenutu snimku sa sjednice GV Čapljina gdje načelnik općine vijećnike, koji su se usudili u skladu sa zakonskim procedurama javiti za riječ i izraziti stav, naziva „stupidnima“ i „osrednje inteligentnim“ osobama. To me podsjetilo na prošlu sjednicu GV Široki Brijeg gdje je predsjednik gradskog vijeća vijećnicu HRS-a verbalno napao vijećnicu HRS-a, vrijeđajući je glasno na spolnoj osnovi samo zbog činjenice što je tražila izmjenu dnevnog reda.

Takvo ponašanje je sramotno i ne ide na čast najjačoj hrvatskoj stranci u BiH. Isto tako smatramo sramotnim da nitko od vijećnika drugih hrvatskih stranaka nije smatrao shodnim reagirati, ni u jednom, ni u drugom slučaju. Odgovornost političkog djelovanja nalaže minimum pristojnosti i odgovornosti u komunikaciji i ophođenju. Općinski načelnici i predsjedavajući u vijećima, kao i sami vijećnici moraju biti primjerno ogledalo društva. Zar je činjenica neslaganja u određenim stavovima razlog vrijeđanju? Radi ovakvog ponašanja političkih dužnosnika u narodu se javlja nepovjerenje i nepovjerljivost prema političarima i politici uopće.

Po pitanju prijedloga upućenog na pretprošloj sjednici Predsjedništva HNS-a od strane ČNS-a, budući da HRS ne participira u vlasti niti na županijskoj, niti na Federalnoj razini, ne možemo djelovati na temu realizacije istog, nego ga možemo samo ovim putem podržati. Odnos prema braniteljima iz Domovinskog rata je odnos prema našim Svetinjama, jer mi baštinimo ono za što su oni podnijeli žrtvu. Svako oduzimanje njihovih prava, znači nepoštivanje onoga za što su se oni borili i znači gaženje ideala za koje su oni davali svoje živote ili ih stavljali na kocku. Pogubno je da branitelji bivaju diskriminirani ne samo od bošnjačke politike iz Sarajeva, nego i od pripadnika svoga naroda. No, to ide na dušu onih koji su „smogli hrabrosti“ uskratiti branitelje njihovih prava, samo zato što nisu stranački podobni. S toga po ovom pitanju tražimo reagiranje Odjela za branitelje GV HNS-a, na čelu sa g. Slavkom Marinom.
S poštovanjem,

Predsjednik HRS-a Slaven Raguž

capljina.info

Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.

BirthdayWishess Harvey Specter Super Mario Games Online