OPROSTI  IM GOSPODINE JER NE ZNAJU ŠTO ČINE…(komu  smeta Čapljinska HVIDR-a)

OPROSTI IM GOSPODINE JER NE ZNAJU ŠTO ČINE…(komu smeta Čapljinska HVIDR-a)

U više navrata do sada smo pisali o problemima sa kojima se susreće čapljinska HVIDR-a, a vezano za nedopustiv odnos od strane općinske vlasti u Čapljini prema njima, ni do današnjeg dana stvari se nisu pomakle sa mrtve točke.
Uzalud svi napori  predsjedništva HVIDR-e kao i njenih članova, da se njihov status napokon riješi, općinska vlast na čelu sa načelnikom Vidićem, već 11. mjeseci ovu udrugu omalovažava i ponižava. Sami se pitaju čime su to zaslužili, za koga su dio svoga tijela i zdravlja dali, i da li su se za ovakvu vlast borili???
Na sjednicama općinskog vijeća Čapljina, problemi Čapljinske HVIDR-e do sada su nekoliko puta izneseni, ali na žalost ni to nije urodilo plodom. Sramotno je da su pojedini vijećnici ( inače članovi HVIDR-e Čapljina) , i sami bili protiv Odluke da se ovaj problem riješi, što dovoljno govori o političkom pritisku na pojedince.
U nastavku donosimo sadržaj pisma čapljinske HVIDR-e, upućenog predsjedniku odbora za branitelje pri HNS-u, a ujedno i svim članovima predsjedništva HNS-a .

Poštovani gosp. Mladene Begiću,

Nakon skoro 11. mjeseci agonije i ignoriranja, koju doživljavamo od općinske vlasti u Čapljini, primorani smo ponovno obratiti se Vama, kao i kompletnom predsjedništvu HNS-a.

Želimo biti uvjerenja da smo mi, kao i svi navedeni primatelji ovoga dopisa, uključujući i Vas, ZAJEDNO u borbi za opstojnost hrvatskog naroda, hrvatskih interesa, kao i za očuvanje digniteta Domovinskog rata, te promicanju istine o istom. Naša borba posebno je izražena u skrbi za naše stradalnike u Domovinskom ratu, kao i u pomaganju svojim članovima u ostvarivanju njihovih prava.

Od 01.08.2016. Zaključkom općinskog načelnika Čapljina, obustavljena nam je mjesečna doznaka sredstava.
O svemu ovome, već ste i ranije upoznati, te ste kao član predsjedništva HNS-a, zajedno s ostalim kolegama, sve to dobili u materijalima na 14. sjednici predsjedništva HNS-a, 10.02.2017. godine.

U međuvremenu, 16.03.2017., dobili smo punu potporu u radu od predsjedništva HVIDR-e HNŽ-e, uradili niz sastanaka, inicirali sastanak s načelnikom općine Čapljina(zajedno s njegovim pomoćnicima),14.04.2017.godine, a sve s ciljem da nagomilane probleme , kao i već dugo prisutne tenzije, spustimo, i stvari pokušamo po posljednji puta riješiti dijalogom.

Od tada , pa do danas, ništa se nije promijenilo. U međuvremenu, po odluci Općinskog vijeća Čapljina, morali smo ( kao nevladina organizacija) dostaviti projekte i planove za tekuću godinu.

I taj “formalni” dio smo u cijelosti ispunili, i jedina smo organizacija ( na žalost, i mi smo svrstani  u nevladine organizacije….) koja još uvijek nije dobila nikakav odgovor.

Od toga je prošlo više od 40 dana. Naše strpljenje je na izmaku, i ovim dopisom, MOLIMO Vas gosp. Begiću, kao i sve Vaše kolege u predsjedništvu HNS-a, kolege u odboru za branitelje pri GV HNS-a, da HITNO urgirate i date svoj doprinos, ne bi li kao HVIDR-a Čapljina, dobili bilo kakav odgovor od strane općinske vlasti u Čapljini na čelu s načelnikom.

Za nas je poniženje, da se na ovakav način moramo moliti Vama, Vašim kolegama, ali ovime pokazujemo da smo po posljednji puta spremni i to uraditi.

Od Vas očekujemo iskrenu pomoć, kao i to da u narednih 10 dana napokon dobijemo odgovor od općinske vlasti u Čapljini, a najkasnije do 10.07.2017. godine, kako bi mogli zauzeti jasan stav za daljnje aktivnosti. a posebno za obilježavanje obljetnice pogibije 24 hrvatska branitelja, na Gradini ( 13.07.2017.godine).

Iskreno se nadamo da ćete ovaj naš dopis shvatiti ozbiljno i dobronamjerno, te očekujemo konkretne odgovore. Pored ovog molimo i sastanak sa Vama.

Nije nam želja medijski se eksponirati, niti bilo koga prozivati u sredstvima javnog informiranja . Međutim, stavite se sami u našu kožu, u našu situaciju……..

Mi ovo zasigurno više nećemo podnositi, niti tolerirati. Križ Domovinskog rata – ponosno smo nosili. Ovakav odnos prema nama – predugo smo trpjeli.

Spremni smo još 10 dana i pričekati, ali budite uvjereni, niti jednog sata preko toga.

S iskrenim poštovanjem prema svima Vama

HVIDR-a Čapljina

30.06.2017. godine.

 

Kopija poslana:

(ured.predsjednika@hdzbih.org); (kristo.borjana@gmail.com); (bozoljubic1@gmail.com); ČNS Čapljina (cnscapljinausrcu@gmail.com); (hl-livno@outlook.com); HSS Stjepana Radića (hss.stjepana.radica@gmail.com); Ilija Cvitanović (ilijacvitanovic@hotmail.com); Ivan Musa (ivan_musa@hotmail.com); Josip Jerković (kabinet.dop@blic.net); Josip Merdžo (josip.merdzo@gmail.com); Lidija Bradara (lidija.bradara@gmail.com); Ljiljana Lovrić (ljiljanalovric76@gmail.com); Marija Ćeškić (marija.ceskic@gmail.com); Marinko Čavara (marinko.cavara@gmail.com); Martin Raguž (martin.raguz@parlament.ba); Martin Raguž2 (marina.r.k@gmail.com); Miro Grabovac Titan (miro.grabovac.titan@gmail.com); Nada Ćulap (nada.culap@gmail.com); Općina Žepče – Mato Zovko (opcina.zepce@tel.net.ba); Pero Pepi Barbarić (pero.barbaric@yahoo.com); Poliklinika Perić (peric.ordinacija@gmail.com); Radoje Vidović (radoje.vidovic@gmail.com); Slaven Raguž (slavenraguz@gmail.com); Stanko Ćane Primorac (cane.primorac@gmail.com); Vlado Džoić (vdzoic1@gmail.com); Zdenko Ćosić (zdenko.bovo@gmail.com); Željko Raguž (raguz.zeljko@tel.net.ba); (hspdrantestarcevic@gmail.com); Mario Karamatić (mariokaramatich@gmail.com)

capljina.info

Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.

BirthdayWishess Harvey Specter Super Mario Games Online