Održana Izborna skupština OO Čapljina HDZ 1990

Održana Izborna skupština OO Čapljina HDZ 1990

OO Čapljina HDZ 1990 je jučer, 2. lipnja, održao Izbornu Skupštinu na kojoj je izabrano novo vodstvo općinske organizacije „Devedesetke“ u Čapljini.

Ispunjena velika dvorana hotela Mogorjelo i jasne i entuzijastične političke poruke, pod zastavom Herceg-Bosne,  jučerašnja su slika skupa u Čapljini.

Povjerenik za organizaciju izborne skupštine, Davor Markota, zahvalio je nazočnima na iskazanom interesu i dolasku, te iscrpno izložio kronološki presjek stanja u čapljinskom HDZ-u 1990, sa naglaskom na posljednje aktivnosti i pripreme za predstojeće lokalne izbore na kojima će, kako je kazao „HDZ 1990 imati vrlo značajnu i odgovornu ulogu“.

Nazočnima se obratio i član predsjedništva HDZ-a 1990 i izaslanik u federalnom Domu naroda, Željko Josić, koji je kazao kako HDZ 1990 ima najzanačajniju ulogu u procesu baštinjenja svetih hrvatskih i hercegbosanskih vrijednosti, sa izvornim idejama, simbolima i elementima pokreta Hrvatske demokratske zajednice, koji je imao ključnu ulogu u uspostavi, a potom i obrani Bosne i Hercegovine i hrvatskog naroda u njoj.  Josić je poželio uspješan rad novoizabranom sazivu općinskog odbora u Čapljini te izrazio uvjerenje u rezultatski iskorak na predstojećim lokalnim izborima.

Predsjednik HDZ-a 1990, Ilija Cvitanović poručio je kako danas na sceni imamo  poušaj povratka u jednoumlje autokratskih razmjera. „Hrvatski narod je, kroz povijest, dao mnogo žrtve za stvaranje slobode i demokracije, stoga danas imamo odgovornost pružiti otpor jednoumlju, a uloga HDZ-a 1990 je u tom procesu od najvišeg značaja“.

Predsjednik Cvitanović je, nadalje, kazao kako su u ideju HDZ-a 1990 utkane autentične hrvatske, hercegbosanske, domoljubne ideje, kao i ideje integracija i europskog puta. „Stoga se, za razliku od nekih, nemamo potrebe skrivati i jasno i glasno smijemo i možemo osuditi napad na biskupa Komaricu i jasno kazati>>Jest, Republika Srpska je novi Bleiburg <<, ili osuditi politiku unitarnog i centralističkog Sarajeva u nastojanju ugnjetavanja hrvatskog političkog bića“, kazao je predsjednik HDZ-a 1990 te zaključio kako je takva politička ideja, koju baštini HDZ 1990, određena za velike rezultate i pobjedu hrvatskog naroda koja će doći u skoroj budućnosti.

„Stoga sam ohrabren i današnjim skupom u Čapljini, koji je personifikacija otpora strahu i snage zrele za iskorak i pobjedu na listopadskim izborima“, zaključio je predsjednik Cvitanović.

Nakon obraćanja gostiju, uslijedio je izborni proces, koji je rezultirao izborom novog saziva OO Čapljina HDZ 1990, kojeg čine:
Miroslav Rako
Pero Obradović
Ivo Jurković
Marko Merdžan
Mirko Jozinović
Stjepan Buntić
Davor Markota
Đure Mustapić
Nikica Karamatić
Dragica Rebac
Alen Hrstić
Pero Prusac
Mile Dadić
Ines Šutalo.

Po završetku izborne skupštine, uslijedilo je prigodno druženje u prijateljskom ozračju.

Izvor: Službene stranice HDZ 1990

Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.

BirthdayWishess Harvey Specter Super Mario Games Online