“Laživac” – pučka komedija za sve Čapljince

“Laživac” – pučka komedija za sve Čapljince

U vremenima u kojima se tako često laž prikazuje istinom, što na kraju mnogi skupo plate, šibenski “Laživac” jamči sretan kraj i puno smijeha. Pa, tko voli pučke komedije – nek izvoli!

Založba kralja Tomislava-Čapljina svakoga ljeta već tradicionalno gradu daruje kazališnu predstavu. Ove godine je to adaptacija Goldonijeve komedije „Lažac“  u izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku. Predstavu je priredila dramaturginja Marijana Nola, a režiju potpisuje Zoran Mužić,  stvorivši tako svojevrsni nastavak Moliereove adaptacije „Škrtičina“, šibenske hit predstave istoga kreativnog dvojca.  Šibenska verzija Goldonija, premijerno izvedena u prosincu 2015., stvarana je po istom principu osuvremenjivanja i adaptacije likova i fabule. Zaplet je  dobio suvremeniju dinamiku – komedija zabune ovdje je oporija i intenzivnija, a spletke i intrige šarmantnog i prevrtljivog mladića Lovre Crnogaće dovode do brojnih obrata i iznenađenja.

Predstava će se održati u četvrtak 4. kolovoza 2016. godine s početkom u 20:30 sati ispred hotela PARK-KARAOTOK u Hutovu Blatu.

Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.

BirthdayWishess Harvey Specter Super Mario Games Online