DONOSIMO ZAKLJUČKE SA 14. SJEDNICE PREDSJEDNIŠTVA HNS-a

DONOSIMO ZAKLJUČKE SA 14. SJEDNICE PREDSJEDNIŠTVA HNS-a

 

HRVATSKI NARODNI SABOR

Održana 14. sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora

hns2

 

hns3hns1hns2hns4

 

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora (HNS-a) održalo je danas 14. sjednicu Predsjedništva u Mostaru kojim je predsjedao  Dragan Čović.

Na sjednici je raspravljano o izmjenama Izbornog zakona BiH te mogućim modelima izmjena. Predsjedništvo je komentiralo i pregovore sa predstavnicima političkih stranaka koji su vođeni u posljednje vrijeme oko potrebnih izmjena Izbornog zakona.

Komentirajući aktualnu političku situaciju, Predsjedništvo HNS-a je čvrstog uvjerenja kako HNS treba nastaviti politiku kojom će se ostvariti institucionalna jednakopravnosti Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Politička situacija je zabrinjavajuća, ali nije onakva kakvom je neki žele prikazati, nastojeći umjetnim proizvedenim krizama zaustaviti sve unutarnje procese u BiH i usporiti njen euroatlantski put, zaključilo je Predsjedništvo HNS-a.

Predsjedništvo HNS-a se zalaže da Bosna i Hercegovina nastavi svoj europski i euroatlantski put te je iskazano opredjeljenje da se kroz zajedništvo Hrvatskog narodnog sabora napokon ostvari jednakopravnost hrvatskog naroda sa druga dva naroda u BiH, priopćeno je iz Ureda za informiranje HNS-a.

Kao što smo i pisali proteklih dana  da će se na sjednici predsjedništva naći i dopuna dnevnog reda  koju je predložila ČAPLJINSKA NEOVISNA STRANKA , to je i uvršteno. Dopuna dnevnog reda  glasila je…

POLOŽAJ BRANITELJSKIH UDRUGA PROISTEKLIH IZ DOMOVINSKOG RATA,ODNOS PREMA NJIMA NA LOKALNIM ,KAO I VIŠIM RAZINAMA VLASTI.

U svom uvodnom izlaganju član predsjedništva  Mirko Vasilj (ČNS) obratio se nazočnima i obrazložio predloženu točku dnevnog reda na način da je svim članovima predsjedništva dostavio dokumente koje Vam objavljivamo:

 

ČAPLJINSKA NEOVISNA STRANKA-ČAPLJINA U SRCU

Trg Kralja Tomislava b.b.

88 300 Čapljina

cnscapljinausrcu@gmail.com

 

                                                                                                  HRVATSKI NARODNI SABOR  

                                                                                                         Predsjednštvo  HNS-a

                                                                                                                                                                                                                                 

                      Predmet: DOPUNA  DNEVNOG REDA –Tekuća pitanja

 Položaj braniteljskih udruga proisteklih iz domovinskog rata, i odnos prema njima na lokalnim, kao i višim razinama vlasti.

Poštovani,

U ime Čapljinske neovisne stranke – Čapljina u srcu, i u ime braniteljskih udruga iz naše općine, obraćamo Vam se ovim dopisom u kojemu ćemo Vam ukratko predočiti situaciju o kojoj trebamo razgovarati i donijeti zajednički stav.

Trenutna općinska vlast u Čapljini, već duži niz godina se prema stradalnicima domovinskog rata, udrugama i braniteljima na jedan jako ružan i ne dostojanstven način, koji se ogleda kroz IGNORIRANJE , OMALOVAŽAVANJE, PONIŽENJE i ODUZIMANJE ZAJAMČENIH PRAVA.

Dokumenti koje Vam dostavljamo kronološki, dokazuju naše tvrdnje kao i izjave i potpise UDRUGA DJECE POGINULIH BRANITELJA, UDRUGA UDOVICA i HVIDR-a Čapljina.

O ovim problemima, čak mogu reći i sukobu, općinske vlasti, načelnika, sa spomenutim udrugama, neki od Vas su upoznati kroz ranije dopise, ali do danas po tome pitanju (problemu),   ništa se nije uradilo. Naprotiv, stanje se samo pogoršalo, a zadnje što je urađeno  jeste ukidanje svake naknade za HVIDR-u Čapljina.

Poštovane kolege u predsjedništvu, , gosp. predsjedniče ,dostavljamo Vam također i dokument koji dokazuje i nešto još gore , po mom mišljenju, VELEIZDAJU HRVATSKIH NACIONALNIH INTERESA.

 Od godine 2009., pa do danas općina Čapljina je u više navrata radila uplate JOB-u (jedinstvenoj organizaciji boraca armije BiH). Službeno smo tražili uplate na uvid, po zakonu o pristupu informacijama, ali odgovora još nemamo. Kako i sami vidite, po ovoj dostavljenoj uplati, a još više po isplati, ista je naslovljena ZA POMOĆ SVJEDOCIMA U PREDMETU KOJI SE VODE (protiv Hrvata)… . ,a sa druge strane imamo obustavu svih davanja za gore spomenute hrvatske udruge.

Dali su se za ovo borili naši branitelji i stradalnici, dali su za ovakve postupke živote dali naši najbolji sinovi!? Odgovorno tvrdimo da NISU.

S pravom se pitamo, da li su slični odnosi prema stradalnicima i udrugama i ostalim općinama, kao i na većim razinama vlasti ??? Članovi tih udruga najčešće su potrebni u predizbornom vremenu i naredne 2 godine budu zaboravljeni.

Pitamo se dali smo mi ugroženi od samih nas?

Drage kolege članovi predsjedništva HNS-a , kao najvećeg tijela u Hrvata BiH, tražimo i molimo,  da zaustavimo ovakav odnos prema stradalnicima i udrugama, da se s poštovanjem odnosimo prema žrtvama i njihovim obiteljima

U prilogu Vam dostavljamo:

*Zaključak  o ukidanju mjesečne naknade za HVIDR-u Čapljina

*Izvod iz Vakufske banke- uplata JOB-u (jedinstvenoj organizaciji boraca armije BiH)

*Pismo udruge Udovica i djece poginulih branitelja načelniku općine,predsjedniku HDZ-a          BiH,predsjedniku HDZ BiH HNŽ-a).

*Dopis  udruge udovica i djece poginulih branitelja, HVIDR-e Čapljina predsjedništvu HNS-a

 

 

 Sa štovanjem!

Čapljina, 10.02.2017.godine    

Dostavljeno:

 

 • Naslovu
 • Arhiv ČNS-a

                                                                                ČAPLJINSKA  NEOVISNA  STRANKA

                                                                                                    Čapljina u srcu

                                                                                                       PREDSJEDNIK

                                                                                                        Mirko Vasilj

Pismo UDRUGE UDOVICA I DJECE POGINULIH BRANITELJA, HVIDR-a Čapljina.

hvidra-i-udovice
Zaključak općine Čapljina i načelnika Vidića o ukidanju naknade za HVIDR-u.

opcina-hvidra

Pismo UDRUGE  DJECE POGUINULIH BRANITELJA I UDOVICA DOMOVINSKOG RATA  od  10.07.2016. načelniku općine,predsjedniku HDZ-a BiH Draganu Čoviću…

udovice-pismo

Dok se ukudaju sva prava udrugama i stradalnicima domovinskog rata, istovremeno od 2009.godine općina Čapljina redovito uplaćuje JOB-u (jedinstvenoj organizaciji boraca  armije BiH). Pogledajte uplatu iz 2016 godine za koju namjenu je općina Čapljina uplatila 4.000,00 KM.

job-uplata

Da bi što kvalitetnije i u orginalnim dopisima mogli pročitati sve gore dostavljene dokumente , možete klikom na linkove ispod to i uraditi.

hns-14-sjednica-cns

hvidra-i-udovice

udovice-pismo

job-uplata

opcina-hvidra

Po ovom pitanju i po ostaloj problematici vezanoj za branitelje i stradalnike domovinskog rata će se na narednoj sjedni raspravljati i donijeti zajednički stav, izjavio je za naš portal Mirko Vasilj (ČNS) član predsjedništva HNS-a. Vasilj nam je u razgovoru rekao da poziva sve one koji mogu dati svoj doprinos u radu kroz odbore (odbor za gospodarstvo, branitelje,…..) da se jave i na taj način pomognu pri rješavanju bitnih pitanja za opstojnost i kvalitetniji život.

Prema provjerenim saznanjima iz gore navedenih udruga radi se na pripremi mirnih protesta pred zgradom općine Čapljina sa ciljem  vraćanja prava braniteljima i stradalnicima od strane općine Čapljina i samovolje načelnika Vidića , koji je privatizirao SVE.

Kako navode iz udruga načelnik općine sa svojim postupcima ukidanja prava HRVATSKIM stradalnicima , a skriveno da se nezna redovno uplaćivao JOB-u….izvšio je VELEIZDAJU HVRATSKIH NACIONALNIH INTERESA!!!

Nadamo se da će aktivnosti člana predsjedništva HNS-a iz Čapljine  i ostalih članova predsjedništva natjerati (narediti) općinskim vlastima i Vidiću da NEVLADA već da SLUŽI narodu.

capljina.info

5 komentara

 1. E moj Vidiću, večeras kad se naločeš i našmrčeš najbolje bi bilo da odeš u Struge na onaj tvoj most i skočiš laste, da više ne slušamo ovu sramotu

 2. Vidiću gdje ti je menadžer godine..Ivan Raguž-Rona.
  I ti si kuću u Bristu sa otvorima od OB produkta zatvorio a lasta platila!
  Pavi mislili nikad se neće saznati, jadna vam majka šta vas čeka!!!

  • mozgonja iz mase

   Klin se klinom izbija.Tako i blokada opčine če izbiti klin zarobljenih mozgova što su uzeli što im ne pripada da dođu do čiste savjesti.ČASNI BRANITELJI JE IMAJU.Sve se moze kupiti novcem čista savjest Ne.

 3. MALI PRČE VELIKE JEBI GA DOKTURE TAKO JE.

Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.

BirthdayWishess Harvey Specter Super Mario Games Online