DO KADA ĆE NAS VIŠE PLJAČKATI?

DO KADA ĆE NAS VIŠE PLJAČKATI?

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST ČAPLJINSKE NEOVISNE STRANKE-ČAPLJINA U SRCU

 

U redakciju portala capljina.info stiglo je priopćenje Čapljinske neovisne stranke-Čapljina u srcu, koje prenosimo u cijelosti.

 

Poštovani građani naše općine, posebno roditelji djece koja pohađaju osnovne škole u našoj općini, želimo Vas upoznati sa aktivnostima koje smo poduzeli po pitanju prijevoza učenika u osnovnoškolskom obrazovanju. Naime, na  sjednici Skupštine HNŽ-a, održanoj 28.07.2016. donesen je Zakon da su Jedinice lokalne samouprave ( u našem slučaju općina Čapljina), dužne osigurati besplatan prijevoz za učenike u osnovnoškolskom obrazovanju. Sve općine u našoj županiji poštuju ovaj zakon, samo u našoj općini, roditelji još uvijek sufinanciraju prijevoz svoje djece. Mi, vijećnici ČNS-e, na sjednici OV Čapljina,održanoj 14.12.2016., predložili smo da se ova točka uvrsti u dnevni red navedene sjednice, ali na žalost vijećnici vladajuće stranke ( koji su većina u OV Čapljina), ovaj prijedlog su odbacili. Zatražili smo mišljenje županijskog ministra obrazovanja gos. Hadžovića, koji nam je odgovorio da je zakon jasan i da se mora sprovesti.  Ovih dana, po ovom pitanju, izvijestili smo medije, ombudsmena za ljudska prava- ured Mostar, kao i OHR i OSCE . Pitamo se,do kada će nas više naša općina pljačkati i sprovoditi samovolju, a pri tome i kršiti donesene zakone?

Mi ćemo ustrajati u našem radu, tražiti ćemo poštivanje zakona, kao i retroaktivan povrat novca svim roditeljima koji su do sada plaćali prijevoz svoje djece.

Čapljinska neovisna stranka-Čapljina u srcu

Mirko Vasilj – predsjednik

capljina.info

2 komentara

  1. Tražili smo – gledajmo. A roditelji, neka plaćaju i dalje i neka samo šute. Ne daj Bože da bi se javili.

  2. Bolje da nas naši pljačkaju nego tuđi.?. A ovi su majkemi profesionalci.

Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.

BirthdayWishess Harvey Specter Super Mario Games Online