DF ČAPLJINE NIKADA NEĆE PODRŽATI TRENUTNU KOALICIJU NA VLASTI

DF ČAPLJINE NIKADA NEĆE PODRŽATI TRENUTNU KOALICIJU NA VLASTI

Priopćenje iz Demokratske fronte:

„Demokratska fronta Čapljina odlučno demantuje navode koalicije SDA-SBB“kako našim neizlaskom na lokalne izbore u Čapljini želimo podržati pomenutu koaliciju. Demokratska fronta Čapljina će na predstojećim lokalnim izborima podržati kandidate koji se zalažu za vrijednosti koje baštini Demokratska fronta, a to su poštenje, multietničnost, konstituitivnost na svakom pedlju teritorije BiH i za sekularnu, socijalno pravednu Bosnu i Hercegovinu i Čapljinu u njoj.

Ne pada nam na pamet podržavati stranke koje će Čapljinu, ili Usoru s druge strane, uvrstiti u megakanton i potpuno uništiti bilo kakvu mogućnost artikulacije političkog djelovanja izvan nacije i nacionalnog. Nećemo podržati nijednu stranku koja izbore razumije kao još jedan popis stanovništva.

Ni pod koju cijenu ne podržavamo koaliciju HDZ-SDA-SBB, stranaka koje su do jučer bili zakleti neprijatelji. Predsjednik SBB-a na stranačkom skupu SDA u Jajcu poručio je kako nema mjesta za „crvene“ i „narandžaste“ aludirajući na socijademokratske partije u našoj zemlji.

Ovim putem želimo mu poručiti kako je socijaldemokratija najstarije političko uvjerenje na našim prostorima i da će itekako za njega biti mjesta u političkoj budućnosti.

Ovi, sadašnji, valjda su pokazali šta umiju i kuda nas vode!“

Demokratska fronta

Jedan komentar

  1. Kako se lako zaboravi 1992.1993.1994.1995. godina….koalicija HDZ-SDA…..vidi se da kriminal i interes nema nacionalnosti. Nisam nacionalista….al ne treba miješati stranke…svatko ima svoju i svatko neka odgovara za svoje grijehe…al kad je uhljebljivanje u pitanju…..sve će uraditi…..

Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.

BirthdayWishess Harvey Specter Super Mario Games Online