DESANT NA OBJAVLJENI DEMANT NAČELNIKA VIDIĆA

DESANT NA OBJAVLJENI DEMANT NAČELNIKA VIDIĆA

Novi podaci na Vidićev demant – Zenica blues

Ugodno smo iznenađeni da je po prvi put, otkada je na vlasti, načelnik Vidić, javno, cjelokupnoj javnosti Čapljine, objavio bilo kakve službene dokumente. Ponosni smo na njega i iskreno mu se zahvaljujemo što se odlučio na taj za njega maleni korak,  ali veliki za čapljinsku javnost.

No, da počnemo od kraja…

Mišljenja smo da je jako pametan potez načelniku Vidiću angažirati odvjetnički ured. Ustvari, za sve ono što ga očekuje, vjerojatno će mu trebati oveći konzilij odvjetnika, pa iz tog razloga vrlo bitno je na vrijeme početi.

U svome demantu načelnik Vidić je promašio temu.

Glavno pitanje ove priče je: GDJE JE NESTAO ASFALT NA MODRIČU?

Niti jednom rečenicom mještanima Modriča, kao ni javnosti Čapljine, nije rečeno zašto nemaju asfalt kroz svoje selo. Jasno se vidi da je 500.000,00 KM, dobiveno na konto zahtjeva, između ostalog, i za Modrič. Ovim putem ga molimo da pojasni javnosti po kojoj radnoj dinamici Općine Čapljina, devet (9) mjeseci vremenskog perioda (od 21.12.2009. god., kada je poslan zahtjev za odobrenje sredstava, pa do 24.09.2010.god., kada je bio krajnji rok za dostavu podataka), nije dovoljno za uraditi projektnu dokumentaciju za Modrič? Radi li se ovdje o nesavjesnom poslovanju?

Baka Anđa s Modriča bi na to, po naški, rekla: „ Dico moja, gluvu šapćat’, a ćoravu namigivat’ – džaba je.“

Naziv koji bi najbolje sve to opisao, zove se: OBEĆANJA, A NE DJELA !!!

Ovaj dokument od 15.09.2010.god. jako je interesantan. Naime, tadašnji Federalni ministar prometa i komunikacija Nail Šećkanović zahtijeva dostavu podataka o kandidiranom projektu ( i Modrič), s naznakom HITNO,  i to, do 24.09.2010. godine. Na ovom dokumentu, jasno je vidljiv PEČAT protokola Općine Čapljina s datumom 05.10.2010.godine???

To je 11 dana nakon zahtjevnog roka za dostavu!!! S ciljem objektivnog izvještavanja, sami procijenite je li je to slučajnost?! Za mještane Modriča, a po njihovim izjavama,  zasigurno nije.

Načelnik Vidić dalje navodi jednu jako bitnu rečenicu: “Uz suglasnost Federalnog ministarstva, dalje se išlo s projektom Gabela-Gabela polje”.

Načelniče Vidiću, u cilju objektivnog izvještavanja, kako ste i sami naveli,  dostavite javnosti dokumentirano i tu navedenu suglasnost, a ponukani dosadašnjim iskustvom, mišljenja smo da je nemate.

Na raspisanom tenderu,  za Gabela-Gabela polje, najpovljniji  ponuđač bila je firma Putovi Grude.

Na javnom otvaranju ponuda, 07.05.2011. godine, njihova ponuda iznosila je 585.007,98 KM.

Ovo također navodimo radi objektivnog izvještavanja, mada je u svom demantu načelnik Vidić naveo iznos od 584.994,59 KM. Ovih “par markica” razlike nećemo mu zamijetiti, ali, radi objektivnosti, neka se zna. Točnost ovoga podatka potkrepljuje i prva uplatnica Općine Čapljina iz Vidićevog demanta, prema Putovima Grude, od 10.10.2011.god. na iznos od 85.007,98 KM. Znači, ostali smo malo “kratki” Putovima Grude, ali se nadamo da oni nisu prema onima kojima je trebalo.

U svemu ovome, javnost je malo zbunjena. Po izjavi načelnika Vidića danoj novinaru Dušanu Musi, dana 21.12.2011.god., stoji sljedeće http://www.vecernji.ba/dionica-vrijedna-740000-km-otvorila-gabela-polje-prema-bih-358454

Kako zaključujemo ovaj projekt je koštao 740.000,00 KM??? Javnost također zanima, gdje je “utrošena” ta razlika od 155.000,00 KM ???Naravno, dokumentirano, kako smo se napokon i počeli navikavati.

I na kraju, da se vratimo na početak.

Obzirom da ste si dali truda “objektivno” izvijestiti javnost o ovome slučaju, očekujemo od Vas da na isti način uputite ” i riječima i slikom“ javnost o slučaju Neretva Energija, a koji je također bio na portalima.

Posebno tražimo da javnosti dostavite nikad viđeni potpisani Ugovor između Općine Čapljina i Neretva Energije. Općinsko vijeće je Vas ovlastilo za taj Ugovor, ali ga nikada nije vidjelo. Kao u ostalom i cijela čapljinska javnost. U cilju objektivnog i istinitog informiranja, nadamo se da ćete nastaviti započeto informiranje javnosti.

Unaprijed zahvaljujemo

Capljina.info

 

23 komentara

 1. Za ovu SOTONU od načelnika suvišno je trošiti vrijeme…to je najveće ZLO koji je Čapljina imala u zadnjih 50 godina. sanader je mala maca za njega…

 2. Poštovano uredništvo,
  Zahvaljujem Vam u ime svih čapljinaca na objavama i izlasku našeg grada iz medijske blokade, kao i iznošenja ar podataka koji su potkrepljeni činjenicama.
  Nama je trebao jedan ne(režimski) portal koji će objektivno izvješćivati.
  Želim Vam kao i čitateljima napisati bitnu činjenicu a to je da je ovdje jedan dokumenat falcifikat što ga je vidić stavio u demantu.
  To se vidi iz broja protokola na dokumentima i to dokumenat koji je stariji po datumu ima na sebi manji broj protokola. TO SE NIGDJE NERADI i iz toga je vidljivo da ga je falcifikovao.

  Kao savjetnik jednog bivšeg ministra dobro znam kako se to radi.

  Ovaj predmet , ako nije već treba ga dostaviti policiji, tužilaštvu jer se ovdje po nekoliko osnova zloupotrijebio položaj.

  Hvala,

 3. Kako ste dosadni.

 4. Nemojte vrijedjati u komentarima i ružnim imenima nazivati bilo koga, ponajmanje Vidića. Pozdravljam i ovaj tekst, i nastavite tako. Argumentirano. Iskreno, jedva čekam odgovor od načelnika. I za tu Neretva Energiju, i za ovo.

 5. G. Vidic u svom clanku kaze “..ZBOG DIGNITETA INSTITUCIJE KOJOJ SAM NA CELU…”!
  O kakvom on dignitetu prica?! Otkad postoji Opcina on je najvise unistio njen dignitet i institucionalnost. Poslije prometne u Strugama se trebao obratiti javnosti i dati ostavku, a on se jos hvali da je “Europski nacelnik 2016”. Zasto je tad obmanjivao javnost. Prometna se moze dogoditi svakome, ali zasto je obmanjivao javnost?! Gdje je tu dignitet? Kad je nedavno pricao na radiju, spominjao je nekakve miseve i macke. Ja mislim da je on u stadiju da mu se pricinjaju bijeli misevi, jer se predozira tim
  lijekom o kom je govorio, dok neki moji prijatelji tvrde da on za sebe govori u prenesenom znacenju da je on nekakva macka a gradjani su misevi…ja cu ostat pri svome. Covjeku treba pomoci. Kad on nije vidio most u Strugama jasno je kako vodi Opcinu i jasno je da smo nasukani s njim za upravljacem.

  • neka su se oni namirili. vidic,bonic,knezevic,uđenija,milinkovic,jovanovic,merđan i ostal suradnici lopovluka. a mi ostali. sto smo pomogli odbranuti nasu zemlju.koju volim, u kojoj zivimo,u kojoj ce mo umrijeti.mi svi ostali zapravo ne trazimo nista.za nas vam zapravo ne treba niti feninga,mi smo se naplatili ponosom.A JA VAS PITAM GDJE JE VAŠ….?????? ODGOVORITE GRAĐANIMA

 6. Jakov dosadan si

  • Opet ti “kolegice” TEA, malo mi nervozno izgledas !!! Nema potrebe za tim. Da nisi možda netko tko je trebao radi na ovoj projektnoj dokumentaciji? Odnosno, tko nije svihesno radio na njoj?
   NAČELNIČEEEEEEE…., molim Vas, hitan demant na ovo, dokumentiran, i naravno, i za ovoj upit o onoj ENERGIJI.

 7. G.gradonačelniče dali mozete napisati objasnjenje za ova nedjela.ili ce kao iuobicajno sve biti zameteno demagoskim obojenim odgovorima kao do sada,ili jos gore sutnjom ili jos gore napadom ili jos gore prijetnjom

 8. G gradonacelnice sumnjam da ce ovaj tekst doc do vas, kada to nije uspjelo jecajima i suzama oni ciji je zivot samo bol.. obecali ste “necu vladati,nego narodu sluziti”kojem vi to narodu sluzite?zar ljudi koji se iseljavaju i napustaju ove prostore nisu vas narod. vi neosjecate potrebu podjeliti bol sa njima?kada sve ovo znate ….. kako spavate gospodine gradonacelnice?vas govor vole najvise oni kojima do ovog grada nije stalo.vi govorite ono sto treba tim “vasim prijateljima”koji ovaj grad i građane guraju u slijepu ulicu.ne govorite ono sto ovaj napaceni narod misli a obecali ste da ce te “sluziti narodu”ovaj grad od kojega vi i vasi suradnici imate najvise koristi niste vi rodili ovaj grad su rodile majke HERCEGOVKE.zasto onda tim majkama olajavate sinove zasto vam oni smetaju oni koji bez njh nebi bilo ni te stolice na kojoj vi danas sjedite i sa nje “vladate” zasto.zasto. g gradonacelnice zasto vas najvise pozdravljaju oni sto rade protiv ovoga grada i naroda zasto.zasto. zasto ne sluzite narodu a ne pojedincima g.gradonacelnice zasto zasto? zar vam nije dosta

 9. Joj ubiste u mozak vize. Kako ne vidite da vucete krive poteze totalno. Iste greske kao na neznase.ba . Pojavi se kvalitetan tekst koji se onda potopi komentarima ispod razine djeteta. Nitko ne prica sto je u tekstu nego raspali s vrijedjanje baba, strina, tetaka… Pobogu sto sebi zabijate 8 godina iste autogolove pa ne moze se tako nista napravite samo izazivate revolt i kod onih koji ga ne podrzavaju isto kao i vi.

  • Slažem s ZORANOM radi komentara. Mada, neka piše šta god tko želi, barem kako vidim ovdje se može. Bez obzira na koga misli, komentari moraju biti pristojniji.

 10. Ruši, pali Udbinski Dizdare, dok i reda tvoje kule dođe….zar se nebi trebao zamisliti načelniče nad svojim (ne)djelima, kome služiš i u čije ime odlučuješ, kakav ti je mentalni sklop, dali si dobio mandat da tuđu i nevinu djecu ucviljuješ, dali ikad razmisljaš o sirotinjskim prolivenim suzama zbog tvoje bahatosti i loših odluka kojima si izravno utjecao na mnogobrojne sudbine nevine djece i njihovih roditelja. Dali je to LIJEK koji si obećao u predizbornoj kampanji proteklih izbora??? Možda i jeste doktore, ali od tog lijeka lede se mnoga srca roditelja, a suze njihove djece ne prestaju teci. Doktore…, dali ti je poznato, da u medicini postoji riječ, POGREŠNA DIJAGNOZA?! Upravo tako; pogriješio si dijagnozu…ucvilio si mnogobrojne obitelji, nevinoj djeci ne pružaš nikakvu nadu za bolje sutra, osim, što misliš, da si UZOR po načinu vođenja privatnog zivota, sto je jako bitno za tebe kao javnu osobu. Nocni izlasci, raskošan život, noćni klubovi, otmjene pratilje tulumarenja, opijanja, prijetnje i ucjenjivanja…..su sastavni dio tvog javnog predstavljanja. Dali sii suprug, dali si otac, dali si političar, dali si Načelnik…??? Tko si i što želiš od ovog jadnog, napaćenog i umornog naroda?! Dali ti je slučajno, tebi zakinut koji mjesec po pitanju uplate mirovinskog i zdravstvenog osiguranja, dali razmisljas kad podjes u balahanje, cijim novcem točiš gorivo u službni auto i koliko ćeš kilometara preći sa istim? Da, svoje si razbio, sada se koristiš službenim, toliko si drzak, da te nije briga da sa njim posjećuješ diskoteke u sitne sate, do kuda seže ta tvoja bahatost, kome misliš podnijeti račune za sve učinjeno do sada? Dali ovom prevarenom narodu, koga opet želiš zavesti i obmanuti asfaltima, kockama, rasvjetom,praznim predizbornim pamphletima…., i nastaviti po svome već uhodanom ritmu, dali od tog naroda ponovo očekuješ podršku i još jednom njegovu naivnost?! E uzoriti Načelniče…, vrijeme ti nije saveznik ovoga puta, a ni djela koja si počinio u svom dosadašnjem mandatu, narod te je zaista sit, narod će ti suditi, a ako Bog da i sudstvo koje i te kako ima šta za reći. Čiji novac trošiš na predizbornu kampanju po mjesnim zajednicama, mozda iz svog džepa, dali netko još može okusiti zalogaj tog ćevapa kojima kupuješ glasove i poštenje svojih istomišljenika, ili samo odabrani koje ti pozoveš pod svoje okrilje, odgovori narodu, ČIJI NOVAC TROŠIŠ!!!
  Zbogom Smiljane Vidiću, zauvijek…., idi i ne okreći se sine, neka ti na ovom prostoru sudi narod i pravosuđe, a na onom svijetu svemogući Bog, prolivene suze ucviljene sirotinje, ne mogu ti biti oprost nikada.

 11. …nakon tvog komentara “Nikad Pokoren” suvišno je više išta napisati…ovo je prava zbilja ..netreba ništa više…….

 12. Po gradu kruže price da je Vidic vec poceo placati glasove u Dracevu i Celjevu(u kešu).Zna li netko koliko kosta jedan glas za njega?Bas me zanima.

  • U Dračevu ih ne treba plaćati jer je svakako pobjedio zadnje dvoje izbore uvjerljivo. Bio sam promatrač pa znam. Za Celjevo ne znam

 13. KONJ U STAJI, NA SIGURNOM, NE ZNA ŠTO JE DIVLJINA, NIJE ON NI BLIZU ONOME, ŠTO SE DIVLJINOM ZOVE, POD BIČEM SVOGA GOSPODARA PRISTAJE NA SVE, SVE DOK JE NAMIREN I TIMAREN.
  SAMO ONAJ KOJI BEZ STRAHA U GALOP KRENE, NE PRIZNAJUĆI NIKAKVOG GOSPODARA, SPREMAN NA NEVRIJEME, ŽEĐ I GLAD, ZNA ŠTO JE DIVLJINA I ŠTO JE SLOBODA!
  KOLIKO KOŠTA, ALI….I KOLIKO VRIJEDI!!!

 14. GDJE JE NESTAO?

  Glavno pitanje ove priče je: GDJE JE NESTAO ASFALT NA MODRIČU?
  Odgovor: ŠMRKNO ga pokrovitelj!

Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.

BirthdayWishess Harvey Specter Super Mario Games Online