Čović na proslavi HVO-a napao Prlića i generale Glasnovića, Jelića i Šiljega

Čović na proslavi HVO-a napao Prlića i generale Glasnovića, Jelića i Šiljega

 

Hrvatski član Predsjedništva BiH, predsjednik HNS BiH i HDZ BiH, Dragan Čović je u Mostaru na svečanoj akademiji u povodu 25. obljetnice osnutka HVO-a osvrnuo i na objavljivanja snimaka u kojima se za potrebe pojedinaca i njihovih obrana spominju fašisti i klerofašisti, a koje su, kako je rekao, u funkciji pokušaja podjele Hrvata, kazavši kakonisu svi u stanju nositi svoj križ, aludirajući na snimku u kojoj Jadranko Prlić govori pred Haškim istražiteljima o “klerofašističkim snagama” među Hrvatima.

Čović je uputio i poruku prijateljima u Hrvatskoj koji imaju izražene političke ambicije.
Dođite u svoj dom vi koji ste ga branili i obranili i zajedno s nama kreirajte politiku. Dođite sjednite mjesto mene, pa vodite, kazao je Čović, očito aludirajući, na generala Željka Glasnovića, koji je na prošlim izborima izabran u Hrvatski sabor, kao neovisni, a ne kandidat HDZ-a i koji je u kampanji, a i nakon nje često i žestoko kritizirao HDZ i Čovića.

Meta njegova napada bili su i generali Željko Šiljeg i Zlatan Mijo Jelić koji su u Hrvatskoj jer su protiv njih, kao istaknutih časnika HVO-a, u Bosni i Hercegovini, po zapovjednoj odgovornosti podignute optužnice i raspisane tjeralice. Čović ih proziva, a zna da bi bili uhićeni da se pojave ne teritoriji BiH.

Ali gospodo, naslušali smo se vizionara iz daleka kazao je Čović.
I kada ovih dana slušamo kako će se otvarati nova zvona kako će netko uvezati, premošćavati BiH, kroz neovisnost u političkom djelovanju, i nadmudriti političko vodstvo Hrvata u BiH, ja mogu poslati samo jednu poruku: Razumijem, ali neće moći proći. I kad se ne slažete s nekim stvarima, dođite ovdje da razgovaramo, da razmjenio mišljenja, da bi onda mogli govoriti jednim glasom, kao što smo danas položili jedan vjenac i zapalili jednu svijeću hrvatskim braniteljima. Nama treba jedinstvo hrvatskog naroda u BiH. Budemo li pojedinačni mi smo samo kap u valu, koja se koliko god bila blistava lako obriše. Moramo biti zbijenih redova, jer sam siguran da mi odlučujemo o svojoj sudbini. Nije ni srpski narod koji je dobio entitet u Daytonu, nije ni bošnjački narod, koji je dobio entitet, kojem mi samo malo smetamo. Ne odlučuju o tome više ni međunarodni predstavnici koji su nas kroz ovih 20 godina na stotine i stotine smjenili i pomeli. O tome odlučujemo samo mi. I zato ćemo predvoditi svoj narod na euroatlanskom putu, ali i putu koji će osigurati apsolutnu jenakopravnost hrvatskog naroda, u to ne sumnjajte. Neće se moći izgubiti u miru ono što se očuvalo u ratu, završio je Čović.

 

capljina.info

Jedan komentar

  1. Čoviću,i ja sam za jedinstvo Hrvatskog naroda ali da jedemo sa istom kašikom i iz istog tanjura, ja koji sam se borio za svoj narod dok ti nisi znao na koju bi stranu…SRAMI SE

Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.

BirthdayWishess Harvey Specter Super Mario Games Online