ČAPLJINSKA NEOVISNA STRANKA Čapljina u srcu – SVI BI NAS ŽELJELI  IMATI U SVOJOJ KOAKLICIJI ZA OPĆE IZBORE 2018

ČAPLJINSKA NEOVISNA STRANKA Čapljina u srcu – SVI BI NAS ŽELJELI IMATI U SVOJOJ KOAKLICIJI ZA OPĆE IZBORE 2018

U današnjem izdanju dnevnog tiska točnije OSLOBOĐENJA prenosimo izjavu predsjednika ČNS-e , člana predsjedništva HNS-a, i općinskog vijećnika Mirka Vasilja.

Ovih dana bilo je dosta natpisa i izjava pojedinih čelnika stranaka sa Hrvatskim predznakom o novom bloku za izbore 2018 . gdje se između ostaloga spominje i ČNS-a kao jaka lokalna stranka koja bi bila dio tog koalicijskog bloka.

Predsjednik Neovisne čapljinske stranke Mirko Vasilj kaže da će odluku o koaliranju donijeti tek u narednoj godini, te da još nema ozbiljnih razgovora.

 

Lideri dviju opozicionih stranaka s hrvatskim predznakom (HDZ 1990 i HSP) nedavno su najavili snažan hrvatski blok na predstojećim općim izborima koji bi, prema najavama, trebao okupiti sedam ili osam stranaka. Među njima je i Neovisna čapljinska stranka – Čapljina u srcu, nastala prije četiri godine, a koja je prvi put na izborima nastupila prije dvije godine. Danas ova stranka lokalnog karaktera ima vijećnike u Općinskom vijeću Čapljine, kao i predstavnike u tijelima HNS-a. Član Glavnog vijeća i ujedno predsjednik stranke je Mirko Vasilj. On još ne zna s kim će Čapljina u srcu izaći na predstojeće izbore, ali zna da će sigurno prvi put biti učesnica općih izbora u našoj zemlji. Za zajedničke liste, koalicije i dogovaranja ove vrste je, prema riječima Vasilja, još rano.

– Nije zasad bilo ozbiljnih razgovora te vrste. Konačnu odluku o koaliranju donijet će organi stranke. Mogu garantirati da nećemo izaći samostalno, jer bi to bilo suludo, rekao je Vasilj.

Stranka je, kaže, nastala usljed nezadovoljstva radom HDZ-a BiH u Čapljini.

– Danas mi ne miriše opcija koaliranja s HDZ-om BiH, ali za svaki razgovor jesmo. O tim stvarima će se ozbiljno početi razgovarati tek u 2018, mišljenje je Vasilja.

Smatra i da je HNS u posljednjoj godini radio dosta dobro.

– Kad čujem kako je bilo ranijih godina, onda se može kazati da je u 2017. bilo dosta dobro. Mi smo tu novi i malo je nezahvalno davati ocjene te vrste. Sigurno je da može i bolje, što se posebno odnosi na rad nekih odjela. Pravi sud se može dati tek na kraju godine, nakon što se u izvješćima podvuče crta, smatra Vasilj.

Neovisna čapljinska stranka na izborima prije dvije godine osvojila je dva mandata u Općinskom vijeću, dok je kandidat za načelnika Milenko Soče bio drugoplasirani, iza Smiljana Vidića iz HDZ-a.

capljina.info

Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.

BirthdayWishess Harvey Specter Super Mario Games Online