BRAĆA PO ALKOHOLU I PROMETNIM NEZGODAMA

BRAĆA PO ALKOHOLU I PROMETNIM NEZGODAMA

Načelnika Regionalnog ureda SIPA Mostar uposlenici prozivaju za mobing, pijan slupao službena auta

Načelnika Regionalnog ureda SIPA Mostar uposlenici prozivaju za mobing, pijan slupao službena auta

Načelnik Čapljine Vidić Smiljan dobio je dvojnika kada je u pitanju neograničeno konzumiranje alkohola , kriminala, nepotizma,mobinga, zataškavanje prometnih nezgoda u osobnom zaštitaru Željku Ćoriću.

Sve se poklapa osim kilaže!

 Odjel za unutrašnju kontrolu SIPA-e te direktor Perica Stanić, a prije toga i Goran Zubac, u više navrata pismeno su informisani o ponašanju načelnika Regionalnog ureda SIPA-e u Mostaru, Željka Ćorića, piše Patria.

Između ostaloga, Ćorića su uposlenici optuživali za mobing, za neprofesionalno ponašanje, dolazak na posao u pijanom stanju, potom korištenje službenog vozila van radnog vremena, a koje je u nekoliko navrata vozeći pijan slupao što je zataškano.

Također, uposlenici su upoznali rukovodstvo SIPA-e i sa Ćorićevim vezama sa određenim kriminalnim grupama na hercegovačkom području, te indikativnim situacijama kada su određene akcije SIPA-e propadale jer je uvijek neko dojavljivao upravo tim kriminalnim grupama da se spreme na upad specijalaca.

Ko je Željko Ćorić? Tokom rata bio je zapovjednik vojne policije HVO-a u Čapljini. Nakon rata krenuo je njegov, kako tvrde uposlenici Regionalnog ureda čiji je načelnik, nezasluženi profesionalni uspon.

Do 1996. godine radio je u MUP-u HNK i bio zadužen za granicu sa Hrvatskom. U to vrijeme ministar MUP-a HNK bio je Valentin Ćorić, koji ga smjenjuje zbog šverca preko granice na jugu naše zemlje.

Potom Željko Ćorić prelazi u Federalni MUP, a nakon toga u Graničnu policiju (tadašnji DGS).

Radeći u Graničnoj policiji bio je zadužen za Granični prelaz Doljani. Dok je radio na toj poziciji, kako su to u svojim dopisima Unutrašnjoj kontroli SIPA-e napisali uposlenici, Ćorić je omogućavao određenim grupama da švercuju preko granice, a nesmetano su se kretale i brojne osobe optužene za ratne zločine.

Nezadovoljni njegovim radom, pokušavaju ga ukloniti iz Granične policije. Zahvaljujući bivšem direktoru SIPA-e Mirku Lujiću, Željko Ćorić dolazi na poziciju u ovu državnu policijsku agenciju, a nakon što su čelnici GP odlučili da ga zbog brojnih nezakonitih radnji smijene sa pozicije.

Lujić ga pozicionira u Odjel za ratne zločine, a nakon toga ga imenuju na mjesto načelnika Regionalnog ureda SIPA-e u Mostaru. Željko Ćorić uživa zaštitu samog vrha HDZ BiH, a svi dopisi koji dolaze u Unutrašnju kontrolu i do direktora SIPA-e bivaju ili uklonjeni, ili se odbacuju kao neosnovani.

Regionalni ured SIPA-e u Mostaru ne može se pohvaliti dobrim rezultatima rada, a upravo zbog ovakvog ponašanja prvog čovjeka.

capljina.info

6 komentara

  1. Zar je ovoliko vremena trebalo da neko iz capljine objavi sta ovaj kreten radi, i sta je radio. Mislim da svi znaju koliki je ovaj kriminalac, kolike pare uzima od kriminalaca i koliko stiti ratne zlocince.
    Sramota SIPE, policije, capljine, svega.

  2. Jadni smo ti mi hrvati kad vidimo ko nas predstavlja. Čoviću sram te bilo ovo je tvoj kadar.

  3. Neke smo sami birali, a neke su nam izabrali. Kako god, mi se trebamo sramiti. Jbse Čovića.

  4. Kriminaca u zatvor, uzeo je pare od Lijanovica i Prljica da im sredi “predmet”, od Kresica iz Elektroprivrede takodje.
    U ZATVOR S BUDALOM.

  5. Sta ocekivati od pjanca, drogerasa, bivseg SDP-ovca, sadasnjeg HDZ-ovca, voditelja privatnih istraga, ratnog izdajice, akademca JNA, ljubitelja raspustenica…

  6. E kad ti ovaj kaže hajde mi “pozajmi” para ko što je meni reko pa haj mu ne daj i piitaj ako smiješ kad će vratiti. Ja sam popušio

Komentiraj ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.

BirthdayWishess Harvey Specter Super Mario Games Online